SD-45 BI-DIREKCIONÁLIS ULTRAHANGOS ÉR-DOPPLER BEÉPÍTETT PRINTERREL ÉS GRAFIKUS-KIJELZŐVEL


SD-45 BI-DIREKCIONÁLIS ULTRAHANGOS ÉR-DOPPLER  BEÉPÍTETT PRINTERREL ÉS GRAFIKUS-KIJELZŐVEL

Készülék jellemzői

• Választható frekvenciájú mérőfej: 4, 5, 8 vagy 10MHz

• Beépített LCD kijelző a hullámformák és számszerű adatok kijelzésére

• Vénás reflux mérése (PPG)

• Beépített nyomtató és hangszóró

• Saját memória a mért adatok tárolására

• Akkumulátoros vagy hálózati üzemmód

A világhírű Hadeco cég ezen legújabb típusú doppler készüléke szinte mindent tud, amelyre egy érsebészeti, vagy angiológiai vizsgálatot végző szakembernek szüksége lehet. Ilyen kisméretű, nagytudású készülék egyedülálló a piacon.

 

Az ultrahang-Doppler elvén működő készülék a következő jelentős műszaki megoldással segíti az érdiagnosztika, -gyógyászat  munkáját.

A hagyományos Doppler-hangon alapuló kiértékelésen felül, a készülék saját beépített grafikus LCD kijelzőjén megjelenő hullámformák, valamint a mért és számított számszerű paraméterek nagymértékben fokozzák a diagnózis pontosságát. Ezen számszerűsített paraméterek a következők: áramlási sebesség (szisztolés S, diasztolés D, átlag M), Rezisztencia Paraméter (RP), Pulzatilitási Index (PI),  szívfrekvencia (HR).

A bi-direkcionális készülék alkalmas a véráramlás irányának megkülönböztetésére, és így az artériás és vénás áramlás egyidejű tanulmányozására olyan testrészeken például, ahol az artéria és a véna keresztezi egymást.

A vizsgálati területtől, illetve a vizsgált paciens testalkatától függően különféle frekvenciájú mérőfejek választhatók. Minél alacsonyabb a mérőfej frekvenciája, annál mélyebben fekvő ereket vizsgálhatunk.

 

Javasolt mérőfej frekvenciák:

 

2 MHz                 magzati szívhang

4 és 5 MHz           mélyvénák és artériák, karotisz, vagy korpulens paciensek vizsgálata

8 MHz                 általános végtagi vizsgálatok normál paciensek esetében

10 MHz               felszíni erek vizsgálata

 

Rendelhetők intra-operatív mérőfejek is.

 

A készülék saját beépített, gyors nyomtatóval rendelkezik, amely a vizsgálati eredményt, hullámformát azonnal papírra nyomtatja, ily módon dokumentálva a vizsgálatot.

Számítógép klaviatúra is csatlakoztatható, mellyel a beteg személyi adatai beírhatók, és ezek a kinyomtatott eredményen is megjelennek.