Minidop ES-100VX


Minidop ES-100VX

Készülék jellemzői

NAGY ÉRZÉKENYSÉG

MÉRŐFEJ VÁLASZTÉK: 2, 4, 5, 8 ÉS 10 MHZ

MÉRŐFEJEN ELHELYEZETT AKTIVÁLÓ NYOMÓGOMB

AUTOMATIKUS KIKAPCSOLÁS

NYOMTATÓ KIMENET

ORVOSI ALKALMAZÁS: Perifériás erek vizsgálata, vénás kompresszió, magzati szívhang vizsgálata, szegmentális vérnyomásmérés, pénisz és ujj szisztolés nyomása, áramlásmérés. A japán HADECO cég által gyártott ultrahang készülék a Doppler elvet alkalmazza a véráramlás sebességének meghatározására. A vérkeringés mindenkori sebességét a készülék hangszórója által kibocsátott hang magassága jelzi. Minél magasabbb a doppler-hang frekvenciája, anál nagyobb a vér áramlási sebessége a vizsgált érpályán.

A minidoppler igen kis mérete, telepes üzemmódja lehetővé teszi, hogy az orvos azt magával hordja, például nyakába akasztva, mint egy sztetoszkópot. A készülék 1 db 9V-os alkáli elemmel működik, amely kb. 3 óra folyamatos vizsgálati időt biztosít.

A vizsgált érszakasz felszíntől mért mélysége szabja meg, hogy milyen frekvenciáju mérőfejjel vizsgálunk. 2-, 5-, 8- és10 MHz-es vizsgálófejek választhatók.

A készülék be és kikapcsolása a mérőfejen elhelyezett nyomógombbal történik. Amennyiben a műszert néhány percig nem használjuk, automatikusan kikapcsol a telepek élettartamának megőrzése érdekében.

Egy mellékelt kábel segítségével a minidoppler EKG készülékhez kapcsolható, amely alkalmas a sebesség időbeni változásának (hullámforma) felvételére.

FunkcióFunkció
Tápellátás1 db 9 Voltos alkáli szárazelem Fejhallgató kimenetA hangszórót blokkolja
Méretek75x140x24 mmRekorder kimenet500mV/kHz
A telep élettartamaKb. 3 óraHangszóró kimenet200mW, vagy nagyobb
SúlyKb. 270g a fejjel együttTartozékokHordtáska, kamera szalag, zselé, 9 Voltos elem
Többféle vizsgálati frekvencia2, 4, 5, 8, és 10 MHzAutomatikus kikapcsolásHa a készüléket nem használjuk