DVM-4300


DVM-4300

Készülék jellemzői

NAGY FELBONTÁSÚ LCD KIJELZŐ ÉS NYOMTATÓ
 Valós idejű (real time) hullámforma és számszerű adat megjelenítésére
VALÓDI SZTEREÓ HANG 
Az áramlási irány megkülönböztetésére
KÉT FREKVENCIÁJÚ MÉRŐFEJ 
4 és 8 vagy 5 és 10 MHz választható

KÉTFÉLE HULLÁMFORMA KIÍRÁSI MÓD
 Kombinált bidirekcionális és irány szerint elválasztott

SZÁMSZERŰ SEBESSÉG ADATOK ÉS SZÁMÍTOTT PARAMÉTEREK
 Csúcs és átlagsebesség, volumen (cm3/s), szívfrekvencia,

P.I. R.P.OPCIONÁLIS PPG (Fotó) ÉS PNEUMO PLETIZMOGRÁF MÉRŐFEJ ÉS RS-232C INTERFÉSZ Az artériás és vénás vizsgálati lehetőségek megnövelésére
 

ORVOSI ALKALMAZÁS: Nem invazív doppleres vizsgálatok, vénás kompresszió mérése, szisztolés, diasztolés és átlagsebesség meghatározás, intra-operatív áramlási volumen mérés, posztoperatív kiértékelés, felvett hullámforma elemzés. A japán HADECO® cég ezen terméke a Smartdop készülékcsalád legújabb tagja. A készülék a hagyományos ultrahang-Doppler elvén működik, és ezen kívül jelentős, a mai technika csúcsát jelentő műszaki megoldással segíti az érgyógyászat diagnosztikai munkáját.

A hagyományos, Doppler-hangon alapuló kiértékelésen felül a készülék saját beépített háttér-megvilágított kijelzőjén megjelenő hullámformák, valamint a mért és számított angiológiai paraméterek nagymértékben fokozzák a diagnózis pontosságát. Ezen számszerűsített paraméterek a következők: a áramlási sebesség (szisztolés, diasztolés és átlag) (S, D, N), adott ér-keresztmetszeten átáramló vér mennyisége (Volumen), rezisztencia index (RI), pulzatilitási index (PI), szívfrekvencia (HR).Valamennyi mérés a felhasználó által megadott számú hullám átlagolásából nyert eredmény.

A készülék valódi sztereó hangja kényelmes vizsgálati lehetőséget tesz lehetővé pl. olyan esetben, amikor az artériát és vénát egyidejűleg vizsgáljuk. Az artériás hang az egyik, a vénás hang a másik hangszóróból hallatszik. A sztereó hang segít az egészséges, rugalmas artériát jellemző u.n. bidirekcionalitás (reverse-flow) észlelésében is.

A megfelelő doppler-hang és hullámforma megtalálása után a készülék saját beépített nyomtatója a felvett hullámformát és numerikus adatokat kinyomtatja.

Vénás mérés esetén a vénás keringéshez tartozó áramlási görbe is felvehető. Ilyen mérés esetén célszerű kompresszióval az áramlási sebességet pillanatszerűen megnövelni, és a disztális kompresszió hatására bekövetkező sebességváltozást vizsgálni, illetve regisztrálni. A szisztolés, diasztolés és átlagsebesség mérésén kívül, a készülék megméri, ill. kiszámítja a percenként átáramló vérmennyiséget is, amennyiben az adott ér átmérőjét a billentyűzet segítségével a készülékbe beírjuk.

A Smartdop DVM-4300 számítógép interfésze (RS-232) lehetővé teszi, hogy soros kábellel PC-hez kapcsolva, a mért adatokat és hullámformát számítógépbe vigyük át. A számítógépbe táplált speciális program ezen adatokat feldolgozza, kijelzőjén színes, nagyméretű formátumban megjeleníti, a görbéket analizálja, és a paciens-adatokkal együtt, háttérmemóriájában tárolja. A vizsgálatról többoldalas ( a számítógép saját nyomtatóját használva) nyomtatott riportot készít, mely a szín szerint elkülönített vénás és artériás hullámformákon kívül, tartalmazza a beteg adatait, az orvos megjegyzéseit, a numerikus jellemzőket, és a vizsgált érszakasz nevét.

A számítógép memóriájában a hullámhoz tartozó doppler-hangok is tárolhatók (nincs szükség külön hangrögzítőre, pl. magnetofon), és szükség esetén a hangok sztereóban visszahallgathatók.

A doppleres méréseken kívül a készülékhez phlethismograph opció is rendelhető, melynek segítségével olyan vénás vizsgálatok végezhetők, mint a vénás vissza- telítődés (Venous Reflux) valamint a maximális vénás kiáramlás (MVO=Maximal Venous Outflow).

FunkcióFunkció
Tápellátás230VAC /50 Hz hálózatTeljesítmény felvételmaximum 50 VA
Mérőfej kombináció4 és 8, vagy 5 és 10MHzHullámforma üzemmódkombinált bidirekcionális, vagy irány szerint szeparált
Sebesség tartomány (cm/s)6-200 (4MHz), 5-160 (5MHz) 3-100 (8MHz), 2,5-80 (10MHz) LCD kijelző320x240 pont, 5,6 colos háttér megvilágított
Súly5 kgMéretek350x310x 170 mm
Hangszóró kimenet2x250mW, vagy nagyobbOpcióPPG és PNEUMO, RS-232C
Ér átmérő beállítás0,1-20 mmFrekvencia tartomány200Hz-32kHz
Nyomtató Felbontás8 dot/mmIdőskála25mm/s (artéria), 5mm/s(véna)
Papír80mmx25mm hőpapír