Bidop ES-100V3


Bidop ES-100V3

Készülék jellemzői

BI-DIREKCIONÁLIS DOPPLER BEÉPÍTETT KIJELZŐVEL Hullámforma és számszerű adatok megjelenítésére

SPECIÁLISAN EZEN MŰSZERHEZ KIFEJLESZTETT MIKROPROCESSZOROS TERVEZÉS Automatikus erősítésszabályzás Egyszerűen kezelhető menürendszer 30 hullámforma tárolás

TÖBBFÉLE FREKVENCIÁJÚ MÉRŐFEJ 2, 4, 5, 8 és 10MHz az alkalmazástól függően

MÉRŐFEJEN ELHELYEZETT AKTIVÁLÓ NYOMÓGOMB Hullámforma és adat rögzítése A készülék ki-be kapcsolása

RS-232C SZÁMÍTÓGÉP INTERFÉSZ Hullámforma és adat tárolása számítógépen Opcionális számítógép szoftver

OPCIONÁLIS, KISMÉRETŰ PPG (Fotó-pletismográf) MÉRŐFEJ Az artériás és vénás vizsgálati lehetőségek megnövelésére

A készülék a HADECO cég legújabb terméke, amely a hagyományos ultrahang-Doppler elvén működik, és ezen kívül jelentős, a mai technika csúcsát jelentő müszaki megoldással segíti az érgyógyászat diagnosztikai munkáját.

A hagyományos, Doppler-hangon alapuló kiértékelésen felül a készülék saját beépített grafikus LCD kijelzőjén megjelenő hullámformák, valamint a mért és számított angiológiai paraméterek nagymértékben fokozzák a diagnózis pontosságát. Ezen számszerűsített angiológiai paraméterek a következők: áramlási sebesség (szisztolés S, diasztolés D, átlag M) rezisztencia index (RI), pulzatilitási index (PI), szivfrekvencia (HR).

A készülék alkalmas a véráramlás irányának megkülönböztetésére, azaz az artériás és vénás áramlás egyidejű tanulmányozására. Artéria vizsgálata esetén az ellentétes irányú (reverse-flow) áramlás észlelésével az erek rugalmassága vizsgálható.

Vénás mérés esetén a vénás keringéshez tartozó áramlási görbe is felvehető. Ilyen mérés esetén célszerű kompresszióval az áramlási sebességet pillanatszerűen megnövelni, és a disztális kompresszió hatására bekövetkező sebességváltozást vizsgálni, illetve regisztrálni. A készülék 30 saját beépített memóriával is rendelkezik, amelyben vizsgálat közben a mért adatok és hullámformák tárolhatók.

A Bidop ES-100V3 számítógép interfésze (RS-232C) lehetővé teszi, hogy soros kábellel PC-hez kapcsolva, a mért adatokat és hullámformát számítógépbe vigyük át. A számítógépbe táplált speciális program ezen adatokat feldolgozza, kijelzőjén színes, nagyméretű formátumban megjeleníti, és a paciens-adatokkal együtt, háttérmemóriájában tárolja. A vizsgálatról többoldalas (a számítógép saját nyomtatóját használva) nyomtatott riportott készít, mely a szín szerint elkülönített vénás és artériás hullámformákon kívül, tartalmazza a beteg adatait, az orvos megjegyzéseit, a numerikus jellemzőket, és a vizsgált érszakasz nevét.

A doppleres méréseken kívül a készülék fotó-phlethismograph opcióval is rendelkezik, melynek segítségével olyan vénás vizsgálatok végezhetők, mint a vénás visszatelitődés (Venous Reflux).

FunkcióFunkció
Tápellátás1 db 9V szárazelemFejhallgató kimenetA hangszórót blokkolja
Méretek75x140x25 mmRekorder kimenet500mV/kHz
A telep élettartamaKb. 3 óraHangszóró kimenet200mW, vagy nagyobb
SúlyKb. 350g a fejjel együttTartozékokHordtáska, kamera szalag, zselé, 9 Voltos elem
Többféle vizsgálati frekvencia2, 4, 5, 8, és 10 MHzAutomatikus kikapcsolásHa a készüléket nem használjuk
Elektromos biztonságtechnikaIEC-601-1 komformHullámforma30 memória rekesz
LCD kijelző128x64 dot, STN LCD